Fethullah's carrière na de schoolbanken

Posted by Fethullah on 14-5-18 8:00

Na het afronden van verschillende studies waarin ik mijn kennis heb mogen verbreden, was ik eindelijk klaar om de arbeidsmarkt op te gaan. Na een uitgebreide research en enkele sollicitatiegesprekken heb ik gekozen voor Solmate. De missie en visie van het bedrijf, de functie en de mogelijkheden die ik heb om me persoonlijk te ontwikkelen waren uiteindelijk doorslaggevend op mijn keuze. 

naamloos (35 of 48)

Tijdens het schrijven van dit blog ben ik 7 maanden in dienst bij Solmate en het bevalt goed. Ik ben goed opgevangen door collega’s en krijg de juiste begeleiding. Ik voel me fijn en heb het gevoel dat ik word gewaardeerd binnen de groep. De gedachte dat ik een moeilijke overbruggingsfase zou doorlopen,  met de stap, van de schoolbanken naar het bedrijfsleven, is daarmee totaal verdwenen.

De werkzaamheden van een beginnende consultant bij Solmate starten op de Supportdesk. Als Support medewerker ben ik voornamelijk bezig met het controleren, ondersteunen en monitoren van dagelijkse operationele en financiële processen van klanten die werken met Unit4 Financials. Ook het draaien van jaarafsluitingen en rapportages voor controle doeleinden, het implementeren van de software en aanpassen van de functionele inrichting behoort tot de werkzaamheden. Je bent direct in contact met de klant en continue bezig met verschillende werkzaamheden. Naast Support maak je ook kennis met andere pakketten die wij bij Solmate aanbieden. Om een goed beeld te krijgen van wat het bedrijf te bieden heeft en de dagelijkse werkzaamheden van je  collega’s, volg je trainingen over de inhoud en de functionaliteiten van de pakketten.

Na ongeveer drie maanden heb ik zelf dan ook de mogelijkheid gekregen om me te certificeren voor een cloud pakket ter ondersteuning van planning & control proces. Dit was uiteraard een kans om mijn kennis te verbreden en een begin om in aanmerking te komen voor mooie opdrachten. Deze kans heb ik dan ook gegrepen en heb ik de certificering met succes afgerond.

Introductie bij klanten

Behalve het Functioneel beheer en de certificering werd ik ondertussen ook geïntroduceerd bij klanten. Als consultant is het natuurlijk de bedoeling dat je zoveel mogelijk bij en voor de klant te werk gaat. Ook dit proces is geleidelijk en goed verlopen. Zo ben ik na een paar weken in dienst samen met een collega meegegaan naar de klant. Dit om een idee te krijgen hoe werkzaamheden lokaal bij de klant worden uitgevoerd. De begeleiding, aanwijzingen, tips en de sturing  van je collega’s zijn dan ook heel erg belangrijk. Zij zijn immers ervaren en weten dan ook wat voor ondersteuning de klanten nodig hebben. Inmiddels heb ik al meerdere klanten mogen ondersteunen.

Al met al geeft dit aan dat Solmate in zijn consultants wil investeren en ze de gelegenheid geeft om zich te ontwikkelen. Bovendien is Solmate een platte organisatie wat natuurlijk fijn is voor haar medewerkers. Zo kunnen wij (consultants) bij vragen, werk gerelateerd of niet, gemakkelijk bij elkaar om advies vragen.