NetSuite's SuiteConnect 2016 Recap

Posted by Martin de Boer on 21-10-16 11:00
Find me on:

Screen Shot 2016-10-20 at 16.47.08.png

Op 11 oktober 2016 jl. was de EMEA NetSuite relatie- en partnerdag “SuiteConnect” in het Westminster Plaza Hotel in Londen. Een prachtige locatie dichtbij de London Eye en de Big Ben.

Een interessante dag waarin we kennis hebben kunnen maken met bedrijven die hun bedrijfsprocessen aanzienlijk hebben verbeterd door over te stappen op NetSuite in de Cloud. Een kennismaking met de NetSuite partners in de expo hal en de presentatie van nuttige, met NetSuite te koppelen producten. Break-out sessies met deskundigen waarin onderwerpen zoals de schaalbaarheid van NetSuite, verbetering van het proces van het verantwoorden van opbrengsten en nieuwe functionaliteiten van NetSuite werden besproken.

De volgende voor mij belangrijke boodschappen van SuiteConnect 2016 heb ik meegenomen naar Nederland.

Europa doet er toe
Door het openen van 2 nieuwe data centers in Europa afgelopen jaar (in Nederland en Ierland) geeft NetSuite het signaal dat Europa en dus ook Nederland er toe doet. Waar Europese klanten in het verleden hun zorgen uitten over de data soevereiniteit rondom de fysieke locatie van de data (de data stond in de US) is met het in Europa vestigen van data centers dit issue verholpen. Hiernaast wordt veel tijd gespendeerd aan verbeteringen aan de lokale belasting functionaliteit (lokale BTW wordt reeds voor 121 landen ondersteund) en worden bijna alle Europese betaalformaten ondersteund.

Schaalbaarheid
Tijdens break-out sessie met de titel “From Startup to Global Enterprise: Unlocking Your Software Company’s Full Potential” werd weer eens duidelijk hoe schaalbaar NetSuite is. Hierin presenteerde het Nederlandse bedrijf Bynder zich. Als leidende branding automation en marketingoplossing helpt Bynder bedrijven om eenvoudig content te maken, vinden en gebruiken. Meer dan 150.000 brand managers, marketeers en ontwerpers gebruiken Bynder’s brand portals om dagelijks wereldwijd samen te werken bij het maken en goedkeuren van marketingmateriaal. Bynder is in 2013 opgericht en in dat jaar ook met NetSuite gestart ter ondersteuning van de bedrijfsprocessen. Een basisinrichting was in dit eerste jaar voldoende. Vanaf 2013 is Bynder flink doorgegroeid en zijn er naast het hoofkantoor in Amsterdam ook kantoren geopend in Boston, Rotterdam, Londen, Barcelona en Dubai. Bynder is een voorbeeld waarin NetSuite vanuit een Startup situatie met Bynder is meegegroeid naar een Global Enterprise organisatie en de komende jaren verder zal meegroeien. Bynder groeit 350% per jaar dus opschalen in gebruikers, administraties en functionaliteiten was en is noodzakelijk. NetSuite biedt die mogelijkheid zonder tegen grenzen aan te lopen.

Customization is not a "dirty" word
Een van de keynote sprekers op SuiteConnect was Zach Nelson, CEO van NetSuite. Iedere NetSuite klant is een beetje anders maar maakt wel gebruik van dezelfde software. Een belangrijk betoog die Nelson gaf is dat Customization geen “dirty” woord meer is. Eén van de unieke kenmerken van het platform NetSuite is de mogelijkheid om zelf (complexe) wijzigingen in het datamodel te maken zonder negatieve gevolgen. Deze mogelijkheid wordt meer en meer populair onder klanten van NetSuite. Het aanmaken van eigen velden en records is in de top 5 van meest gebruikte functionaliteiten van NetSuite zelfs gestegen van plek 5 naar plek 1. Door deze gebruikers gedefinieerde velden en records kan NetSuite op maat, branche specifiek en gepersonaliseerd geconfigureerd worden. Gebruikers gedefinieerde velden en records worden standaard meegenomen bij upgrades van NetSuite die 2 keer per jaar automatisch plaatsvinden.

Collapse, disrupt, transform
Initieel werd Cloud software vooral toegepast om de kapitaal- en operationele kosten laag te houden. Nu de markt steeds sneller veranderd en de ondernemers snel moeten kunnen inspelen op verandering, worden vooral flexibiliteit, schaalbaarheid en aanpasbaarheid van Cloud software als redenen genoemd om voor dit soort software te kiezen.

Frost & Sullivan hebben omtrent dit onderwerp wereldwijd meer dan 1500 senior executives (CEO's, CFO's, CIO's en andere senior managers) uit diverse sectoren geïnterviewd en conclusies verwerkt in de whitepapier genaamd: "Disrupt, collapse, transform; The Role of Cloud Computing in Industry Transformation."

Download de whitepaper hier!

Contact
Heeft u vragen omtrent NetSuite? Neem gerust contact met op!

Martin de Boer, Business Consultant Solmate Group

Topics: NetSuite