Overweeg ook een Service Level Agreement (SLA)

Posted by Carlo Rolle on 27-10-22 11:15
Find me on:

Solmate_Carlo

Veel Solmate-klanten kiezen voor onze Service Level Agreement (SLA).
Logisch want hierin komen de kennis, kunde en flexibiliteit van onze dienstverlening perfect samen. Je zult begrijpen dat ik dit dan ook graag aanbied bij onze klanten. De eerste reactie die ik dan vaak krijg is: Maar… wij hebben toch al een supportovereenkomst met onze softwareleverancier?

 

Dat klopt! Maar er zit wel een groot verschil tussen. Want binnen de supportovereenkomst (maintenance agreement) van de softwareleverancier worden alleen de product-gerelateerde issues, zoals softwarebugs, opgelost. Daarnaast gaat een groot percentage van het maintenance bedrag richting R&D om de applicatie door te ontwikkelen en het geeft het recht op nieuwe versies/releases. Voor alle functionele en technische vragen of verzoeken moet je een offerte aanvragen voor de inzet van een consultant. Door dit proces gaat er veel kostbare tijd verloren en moet je vaak ondersteuning voor minimaal een dag afnemen. Daar zit je misschien niet altijd op te wachten, zeker niet voor simpele vragen.

Ondersteuning van jouw organisatie

Onze complementaire SLA-dienst is gericht op ondersteuning van jouw organisatie. Juist de kleine vragen maken een groot verschil als deze direct geadresseerd kunnen worden en soms zelfs telefonisch worden opgelost. Doordat we werken met heldere afspraken i.c.m. een aanvullende SLA-strippenkaart kunnen we direct en zonder offertetraject aan de slag. Klanten gebruiken de SLA ook als een soort van verzekering, want hiermee heb je altijd ondersteuning en borging voor je beheerafdeling als een collega wegvalt door ziekte, vakantie of anderszins.

Klanten zijn positief

Ik krijg veel positieve reacties terug van klanten die er gebruik van maken. Gebruikers zijn te spreken over de snelheid van het afhandelen van support tickets (respons verplichting), single point of contact, klanttevredenheid binnen de business. De budgethouders zijn vaak enthousiast over de overzichtelijke en gebudgetteerde kosten, doorbelasting van werkelijke bestede support tijd en rapportages. Daarnaast is altijd iedereen positief over het feit dat onze support-desk Nederlandstalig is (en uiteraard ook de Engelse taal beheerst).

Interessant voor 2023?

Mocht je vragen hebben of geïnteresseerd zijn, neem dan contact met mij of mijn collega’s op. Het huidige jaar is bijna alweer voorbij, maar wellicht is dit interessant om mee te nemen in je budgettering voor 2023. Uiteraard kan ik je dan ook in contact brengen met een van de vele referenten.

 

 

Topics: solmate