Wat zijn de vier Drivers of Change?

Posted by Martin de Boer on 18-6-16 10:30
Find me on:

VISUAL_WHITEPAPER_Frost_Sullivan.jpg

Onderzoek door Frost & Sullivan, gesponsord door NetSuite, identificeert een aantal van de grootste aanjagers van verandering over de hele wereld en per regio. Bijvoorbeeld Australiërs beschouwen digitalisering de grootste stimulator, terwijl de meerderheid van de Japanse respondenten van de enquête ontwrichtende concurrenten aanhaalt. Voor de studie getiteld Disrupt, Collapse, Transform,' intreviewde Frost & Sullivan 1.500 senior executives in alle industriesectoren uit alle werelddelen.

Vier Drivers of Change

Het onderzoek highlights de vier Drivers of Change:

  1. Digitalisering
  2. Nieuwe ontwrichtende concurrenten
  3. Nieuwe businessmodellen
  4. Productisation / servitisation

Digitalisering - Via digitale kanalen communiceren met klanten en transactie doen met leveranciers wordt steeds populairder in alle sectoren, maar bedrijven lopen tegen problemen aan als ze proberen om online activiteiten met inflexibele, verouderde on-premise software te kick-starten.

Nieuwe ontwrichtende concurrenten - Veel bedrijven zijn bezig hun activiteiten uit te breiden naar andere landen. Dat levert concurrenten op die ‘om de hoek’ zitten, of letterlijk aan de andere kant van de wereld. De nieuwe toetreders tot de markt gebruiken vaak cloud computing om zichzelf snel als naam te vestigen en op te schalen naar internationale operaties.

Nieuwe businessmodellen - Bedrijven verpakken hun producten of diensten op een frisse innovatieve manier, zoals bijvoorbeeld het aanbieden via abonnement. Denk aan de shake-up in hospitality, transport en media veroorzaakt door nieuwkomers zoals Airbnb, Netflix, Pandora, Shazam en Uber.

Productisation / servitisation - De core business van bedrijven wordt uitgebreid om de relatie met de klant te verdiepen en omzet veilig te stellen. Zo bieden producenten verschillende services rondom hun product en verpakken professional services bedrijven hun services tot een product.

Deze vier ontwrichtende krachten zijn aan het werk, overal, in elke industrie en in ieder land. Meer weten? Lees het volledige whitepaper van Frost & Sullivan.

Download het rapport

Topics: NetSuite