Solmate Supportdesk
Gaat nogal ver

Binnenkort is het bij Solmate tijd voor een feestje en taart: onze eigen supportdesk bestaat dan 10 jaar. Regelmatig krijgen we de vraag wat de toegevoegde waarde is van onze supportdesk. “We hebben toch al support via de softwareleverancier?” Op zich klopt dat natuurlijk. Softwareleveranciers leveren echter alleen support op hun eigen producten. De Solmate supportdesk, bestaande uit een team van ‘knappe koppen’ gaat stukken verder door ondersteuning te leveren op de bij de klant draaiende oplossing. U kunt bij ons terecht voor diepgaande vragen over de inrichting van software, het gebruik van functies, ondersteuning bij het onderhoud van de inrichting maar ook voor kleine consultancytaken.

Support op maat

Elke organisatie is anders, wij leveren dan ook diensten in verschillende vormen. Er zijn klanten waar we tijdens vakanties eigen beheerders vervangen. Bij andere klanten leveren we tweede- en derdelijns ondersteuning aan de functioneel beheerafdeling en er zijn klanten die bij ons een full service SLA hebben afgesloten en waarbij we het volledige functioneel beheer hebben overgenomen. Voor enkele klanten voeren we standaard periodieke taken uit zoals de jaarafsluiting en archivering.

Actuele expertise

Voor veel bedrijven is het lastig om het functioneel beheer van specifieke systemen op efficiënte wijze zelf uit te voeren. De hoeveelheid werk is vaak onvoldoende voor één FTE en het op peil houden van kennis en ervaring kost te veel tijd en budget in verhouding tot de uit te voeren werkzaamheden. Onder meer daarom heeft Solmate, inmiddels 10 jaar geleden, haar eigen supportdesk geformeerd. Dankzij de jarenlange ervaring met ondersteunende systemen en de doorlopende opdrachten voor updates, upgrades, migraties en optimalisaties bij verschillende klanten wordt bij ons actuele kennis automatisch bijgehouden en geborgd. Ondersteuning door onze supportdesk staat garant voor een kosteneffectieve oplossing. De flexibele inzet van medewerkers, één van de kerncompetenties van Solmate, zorgt ervoor dat wij onze beloften met betrekking tot tijdige en kwalitatieve hoogwaardige ondersteuning bij wijze van spreken dag en nacht kunnen nakomen.

Peter van Roekel - Coördinator Supportdesk

Peter van Roekel – Coördinator Supportdesk

Dennis-guerain-nuffic

Dennis Guerain
Business information administrator van de Nuffic

“De samenwerking met Solmate kenmerkt zich door proactiviteit, meedenken en het bieden van de oplossing die het best bij ons past. Audit trail en een verbeterde verplichtingenadministratie zijn niet langer toekomstmuziek, maar realiteit.”

Scan Optimalisatie Financiële Processen

Om optimaal gebruik te maken van uw gehele inrichting van uw financieel systeem raden wij in de meeste gevallen aan om uw financiële processen in het geheel te analyseren en op basis daar van een besluit te nemen. Hiervoor heeft Solmate de Scan Optimalisatie Financiële Processen ontwikkeld. Meer weten?

carlo rolle

Plan uw call

Kies een tijd die u het beste uitkomt voor
een gesprek met onze adviseur Carlo Rolle.

Neem contact op

Heeft uw vragen?
Neem gerust contact met ons op!