Dit betekent Crescendo Web voor jou

 

Voor veel van onze klanten is Crescendo vertrouwde software. De afgelopen tijd zijn we hard bezig geweest om deze software te verbeteren en te stroomlijnen. De uitkomst? Crescendo Web. Crescendo Web staat al succesvol bij verschillende klanten in productie en zal de clientversie van Crescendo helemaal gaan vervangen. 


Op 9 november gaf Ingeborg Zandvoort een webinar over Crescendo Web. In deze blog lees je de highlights van het webinar. Wil je alle informatie? Kijk dan het webinar terug.

Crescendo in een nieuw jasje

Het grootste verschil tussen de oude en de nieuwe Crescendo is de opgeschoonde interface. Onnodige en verouderde functies zijn niet meer in het programma te vinden. Daardoor ziet het er veel frisser en overzichtelijker uit, en zijn er veel minder handelingen nodig om je werk uit te voeren.

Tijdens het webinar liep Ingeborg door Crescendo Web heen. Zo kon ze tekst en uitleg geven over de nieuwe lay-out en knoppen.

Andere lay-out

De layout is op sommige punten flink veranderd. Neem bijvoorbeeld het scherm waarin je je afschriften kunt bekijken. Openstaande posten van de aflettervoorstellen staan nu onderin, in plaats van bovenin. Daarnaast kun je regel-specifieke bewerkingen direct vanuit de regel zelf doen. Hierdoor hoef je niet meer te zoeken in losse menu-items en rechtermuisknop-acties om handelingen uit te voeren.

Meer afschriften in beeld

Als je je afschriften bekijkt, zie je er meer dan in de client versie van Crescendo. Je ziet bijvoorbeeld ook de afschriften die zich nog ergens in het inlees- of boekproces bevinden, of de afschriften waar je collega’s mee aan het werk zijn. Daardoor heb je een veel beter zicht op de stand van zaken rondom je afschriften. Ondanks dat je alle afschriften ziet, kan je alleen de afschriften openen die daarvoor op dat moment geschikt zijn.

Minder regels op je scherm

Het is inherent aan werken in een browser: je kan minder regels tegelijkertijd op je scherm zien. Dat kan bij grote afschriften lastig zijn. Crescendo heeft verschillende opties om toch prettig met grote afschriften om te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld de regels sorteren op elke kolom die je in de weergave van je afschriftregels gebruikt. Je kunt het afschrift ook filteren op die kolommen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen de regels met de uitval-rekeningcode te tonen. Je hebt op deze manier een kleine set regels in beeld waarmee je werkt. Maar nóg mooier is de optie om je afschriften automatisch te laten boeken.

Werk nog sneller door automatisch te boeken

Je kunt je documenten meteen na het inlezen automatisch laten boeken. Zo heb je er geen omkijken meer naar. Hiervoor kun je de filterregels zo inrichten, dat je honderd procent zeker bent van het resultaat dat direct naar Financials wordt geboekt. Filters waarvan je minder zeker bent van het resultaat, laat je terugkomen in een opvolgdocument. Zo houd je alleen maar opvolgdocumenten over met maar een paar regels die je moet verwerken.

Nieuwe mogelijkheden ontdekken?

Deze blog licht een tipje van de sluier op van de nieuwe versie van Crescendo. In het webinar is Ingeborg uitgebreid ingegaan op verschillende nieuwe handelingen. Ze is door het hele systeem gelopen en heeft uitgelegd waar de belangrijkste verschillen en overeenkomsten liggen. Wil je het hele webinar zien? Vraag dan de terugkijklink aan.