Ingeborg vertelt over de nieuwe mogelijkheden van Crescendo

Crescendo is al ruim 20 jaar dé oplossing voor het automatiseren van alles wat met bankafschriften in Unit4 Financials te maken heeft. In al die jaren zijn er natuurlijk diverse verbeteringen en wensen doorgevoerd, maar geen was zo groot als de meest recente: Crescendo is sinds de zomer ook beschikbaar als webapplicatie.

Op 9 november gaf Ingeborg Zandvoor een webinar over alle verbeteringen die in de webversie zijn doorgevoerd. In deze blog geeft ze een inkijkje in de nieuwste versie en loopt ze een klein beetje vooruit op het webinar.   

 

Ingeborg was bij de start van Crescendo

Ingeborg begon 25 jaar geleden bij Crescendo, en is daardoor vanaf de allereerste programmeerregel betrokken bij de applicatie. In het begin was ze zelf programmeur en schreef ze mee aan de code waar het programma op draait. Vanuit hier is ze de consultancy ingerold. Inmiddels stuurt ze het ontwikkelteam van Crescendo aan. “Het mooiste aan mijn vak is dat ik altijd met mensen bezig ben, of het nu de programmeurs of de klanten zijn. Ik probeer het beste in mensen naar boven te halen. Dat is mijn drive.”

De groei van Crescendo

Crescendo was in den beginne ‘slechts’ een applicatie om je bankafschrift in CODA te boeken. Mede door de input van een gestaag groeiende groep klanten zijn er in de loop van de tijd steeds meer functies bijgekomen. Zo is het uitgegroeid tot het professionele pakket dat we nu kennen.

Doordat de wereld continu verandert, zijn sommige functies in de applicatie inmiddels verouderd of overbodig geworden. Het oude Crescendo bevat daardoor informatie en mogelijkheden die inmiddels niet meer gebruikt worden. Dat maakte de applicatie soms verwarrend en minder effectief.

De nieuwe functies van de webapplicatie van Crescendo

“In Crescendo-web hebben we de kans om dit helemaal opnieuw neer te zetten. Alle verouderde en overbodige functies zijn uit het systeem gehaald.” Crescendo-web is helemaal gericht op de eindgebruiker en heeft een fris maar vertrouwd overzicht. Specifieke termen zijn aangepast. De oude, soms bijna mysterieuze, (technische) teksten zijn nu helder en duidelijk verwoord.

Gebruiksgemak is daarmee het belangrijkste focuspunt voor de webapplicatie. Daar plukken we nu al de vruchten van, want bij implementaties hoort Ingeborg vaak: “Wat ziet het er goed uit!”. Ook zijn klanten tevreden over de snelle implementatie. Want waar eerst een client geïnstalleerd moest worden op alle computers, hoeft dat met Crescendo-web niet meer.

Automatisch boeken met Crescendo

Bankafschriften kunnen heel groot zijn, tot wel duizenden regels. “Zeker in een browser zouden die voor veel muisklikken zorgen. Om de regels allemaal handmatig te sorteren en aan te passen, ben je veel tijd kwijt.” Crescendo-web kan daarom zó worden ingericht dat alle informatie die je niet hoeft te checken, automatisch wordt geboekt. Je ziet alleen de regels die daadwerkelijk aandacht behoeven. “Ik hoor van klanten dat ze hier wel tot twee uur per dag mee winnen", vertelt Ingeborg. Een van de leukste reacties die ze tijdens haar werk heeft gekregen, was: “Ik kan je wel zoenen!” Crescendo bespaart deze gebruiker nu veel handelingen en tijdrovend werk.

Volg het webinar en ontdek alle verbeteringen

Wil jij alles weten over de webapplicatie van Crescendo? Kijk dan het webinar van Ingeborg over de nieuwe versie van Crescendo terug. Je ontdekt alles wat er verandert, maar ook wat hetzelfde blijft. Ingeborg leidt je door de webapplicatie heen en laat zien wat er allemaal mooier en beter is geworden. 

Vraag de terugkijklink aan