Alles wat je moet weten over de Unit4 partner- en klantendag

Partners vanuit alle delen van Europa en de UK kwamen afgelopen mei in London bijeen om te luisteren naar de plannen van Unit4. Er waren onder andere partners uit Noorwegen, Finland, Duitsland, Hongarije, Frankrijk en natuurlijk Solmate uit Nederland. Vorige maand vond er ook een klantenmiddag plaats in België en Nederland. In deze blog lopen we langs de belangrijkste zaken die er zijn besproken.

ERPx

ERPx is een branchespecifiek ecosysteem. Sinds de introductie van ERPx in 2021 zitten er wereldwijd 130 klanten op het platform. Hiermee is Unit4 goed op weg om haar groeidoelstellingen te realiseren. Er zijn meerdere industry models ontwikkeld waarin per type klant de best practices zijn verwerkt.

Uitdaging

De uitdaging voor de implementatie is dat klanten zoveel mogelijk de best practices moeten volgen om optimaal gebruik te maken van de gestandaardiseerde omgeving. Dit leidt tot show en tell implementaties die sneller kunnen verlopen en beter voorspelbaar zijn. Het betekent wel dat klanten hun werkwijze deels moeten veranderen om de standaard te kunnen volgen. Ook hier helpt Solmate graag aan mee.

Unit4 heeft samen met een partner de eerst ERPx implementatie in de UK gedaan en haar ervaringen gedeeld. De grootse uitdaging was de techniek. Ook functioneel waren er uitdagingen, maar met dagelijkse hotfixes groeide de applicatie snel naar volwassenheid en tot een succesvolle implementatie. (Inmiddels hebben Solmate consultants Unit4 het afgelopen jaar ondersteund bij meerdere ERPx implementaties.)

Klantenmiddag Nederland/België

De klantenmiddag in Nederland en België was bedoeld voor zowel Unit4 Financials klanten als voor gebruikers van Unit4 ERP. Lode Maris (VP Continental Western Europe) opende de dag met de mededeling dat Unit4 voor de komende jaren een substantieel R&D  budget heeft vrijgemaakt voor doorontwikkeling (roadmap) van Unit4 Financials en Unit4 ERP7. Dat nieuws werd uiteraard goed ontvangen.

Er waren diverse presentaties o.a. over Financial Planning en Analyse (FP&A) als ook een presentatie van Microsoft over de Azure Cloud waar Unit4 ook haar applicaties in draait. Daarnaast werd er een korte presentatie gehouden vanuit de HRM-hoek. Hierin werd aandacht gevraagd voor de veranderende regelgeving over het gelijk belonen van medewerkers.

Break-out sessies

In het tweede deel van de middag stonden er twee break-out sessies gepland: ERP en Financials. De Financials break-out sessie ging dieper in op het eindigen van de ondersteuning van V14 eind dit jaar. Daarnaast werd de roadmap van de continuous release gedeeld. Ook kwamen de extension kit en de voordelen van migreren naar de Cloud aan bod.

De ERP break-out sessie werden de highlights van de 7.9 en de 7.10 roadmap besproken. Daarnaast werden er twee korte demo’s getoond van zowel ERP7 als ERPx en werden de voordelen van de Cloud nogmaals benadrukt.

Leerzame dag

Voor veel deelnemers was het na een lange tijd van thuiswerken fijn om weer fysiek samen te komen en meer te horen over ERP en Financials. Ook de presentaties van Microsoft en HRM waren erg leerzaam. Heb je de klantendag gemist en wil je meer weten over Unit4? Neem dan contact met ons op.

 

Contact