Als hogeschool efficiënter werken met Personeelsplanning

Meer gedaan krijgen in minder tijd. Dat willen we allemaal. Zeker op hogescholen loont het om efficiënter met de tijd en financiën om te gaan. Maar hoe doe je dat?

Hierbij komt de innovatieve Personeelsplanning-module om de hoek kijken. Deze module is onderdeel van Unit4 Financial Planning & Analysis (FP&A). Het omvat niet alleen het optimaliseren van budgetten, maar ook het optimaliseren van middelen en menselijk kapitaal. Personeelsplanning is speciaal ontworpen om de unieke uitdagingen van hogescholen aan te pakken. In deze blog gaan we dieper in op de mogelijkheden binnen Personeelsplanning.

 

Personeelsplanning zorgt voor optimalisatie van faculteiten en personeel

Met de module kunnen hogescholen hun faculteits- en personeelsmiddelen optimaliseren. Ze stemmen de personeelscapaciteit af op de behoeften. Dit helpt problemen met overbezetting of onderbezetting te verminderen, waardoor de loonbudgetten efficiënter worden gebruikt.

Maak gebruik van scenariomodellering

Met Personeelsplanning kun je verschillende personeelsscenario's modelleren. Dit gaat op dezelfde manier als het maken van financiële prognoses. Deze functie is vooral waardevol bij het plannen van onvoorziene gebeurtenissen, zoals wijzigingen in het aantal inschrijvingen of de financiering.

Een betere werklastverdeling met Personeelsplanning

Het evenwicht van de werklast van docenten is cruciaal voor hogescholen. Zo wordt namelijk de academische kwaliteit en medewerkerstevredenheid behouden. Personeelsplanning helpt bij het eerlijk verdelen van onderwijs-, onderzoeks- en administratieve verantwoordelijkheden.

Strategische werving met Personeelsplanning

Hogescholen evolueren continu. Om aan de veranderende vraag naar onderwijs te voldoen, moeten ze op strategische wijze docenten en personeel aannemen. Met Personeelsplanning krijg je meer inzicht in je wervingsbehoeften. Je kunt hiermee niet alleen je behoeften identificeren, maar ook de werving plannen.

Eenvoudig rapporteren

In het (hoger) onderwijs is het belangrijk om arbeidswetten, faculteitscontracten en academische normen na te leven. Personeelsplanning maakt het makkelijker om compliance- en rapportagetaken uit te voeren. Daardoor wordt de administratieve last verminderd.

Personeelsplanning in het kort

De module binnen Unit4 Financial Planning & Analysis heeft een aantal voordelen en mogelijkheden. Hogescholen kunnen bijvoorbeeld budgetten optimaliseren, hun personeelsbestand strategisch beheren en succesvol omgaan met financiële uitdagingen. Personeelsplanning zorgt voor financiële duurzaamheid en aanpassingsvermogen. Dit maakt het voor hogescholen mogelijk om te focussen op andere aandachtspunten. Hierdoor blijven ze vooroplopen op het gebied van onderwijs en onderzoek.

Ontdek Personeelsplanning zelf

Enthousiast geworden over onze module? Wij vertellen je graag meer over deze uitbreiding van jouw Unit4-software. Neem vrijblijvend contact met ons op. Wil je meer lezen over de mogelijkheden? Lees hier meer over Personeelsplanning en FP&A.