Een consultancy-team is als voetbal…

Posted by Nancy van Bemmel on 31-5-22 8:30

solmate uitje

Teambuilding vinden we ontzettend belangrijk. Alles staat of valt met een sterk team dat op elkaar ingespeeld is en precies weet hoe zij elkaar kunnen versterken. Alleen zo win je de wedstrijd, of in ons geval: alleen zo zorg je voor succesvolle implementaties en tevreden klanten. Wat dat betreft verschilt een bedrijf zoals Solmate niet zoveel van een voetbalteam. Zonder ijzersterk team, ben je maar gewoon een balletje aan het trappen.

Team versterken

Om de teamplay te versterken, organiseren we ieder kwartaal een leuke activiteit met de collega’s. Dit combineren we vaak met een zakelijk tintje, waarbij we de stand van het bedrijf, de lopende projecten, successen en lessen met elkaar delen.

Omdat we nu – eindelijk – weer allemaal samen konden komen, hebben we volledig gefocust op de leuke activiteit. Dat was dit keer 14 de musical: het bijzondere verhaal van Johan Cruijff. Aansluitend zijn we een heerlijk hapje gaan eten.

14 de musical

Bij nummer 14 denkt iedereen natuurlijk meteen aan één van Nederlands grootste iconen aller tijden. 14 laat zien hoe Cruijffie, een eigenwijze, gevoelige Amsterdamse jongen, uitgroeit tot een wereldster. Hoe zijn sportcarrière, zijn privéleven, zijn goede maar ook verkeerde keuzes in het leven, én het overlijden van zijn vader, hem maakten tot wie hij was. Een verhaal over ambitie, liefde, vriendschap, eenzaamheid en verraad.

Met zang, spoken word, dans, muziek, video- en archiefbeelden zien we Cruijffs leven door de ogen van de man zelf. Een geniale voetballer met een uitgesproken mening over alles in het leven. Een man die veel praatte, maar lang niet altijd werd begrepen. ‘Maar das logisch. Want je gaat het pas zien als je het doorhebt.’

Kevin Deliën in het zonnetje

Na de voorstelling hebben we heerlijk gedineerd in het restaurant van het AFAS theater. Dit bracht ons ook in de gelegenheid om één van de consultants in het zonnetje te zetten. Intern zijn we als consultants natuurlijk continu aan het kijken wat we kunnen verbeteren met en aan de producten waarmee we werken. Zo vond Kevin Deliën recent een, haast onzichtbare, bug in Unit4 waardoor hij zelfs de techneuten van Unit4 achter hun oren liet krabben. Dit moest natuurlijk beloond worden met een klein eerbetoon en een toepasselijk presentje.

Terugkijkend kunnen wij spreken van een zeer geslaagde en gezellige middag.

 

Topics: solmate