Eerste impressie van Unit4 Enterprise Resource Planning

Eerste impressie van Unit4 Enterprise Resource Planningunit4 erp

“Bastiaan, zou jij je willen verdiepen in Unit4 Enterprise Resource Planning?” Toen ik dit te horen kreeg, was mijn antwoord natuurlijk volmondig ‘ja!’. En ik was verbluft door de gebruiksvriendelijkheid en de modules. Deze deel ik graag met je.

Verrassende mogelijkheden

Voorheen heette dit programma Unit4 Business World, maar Unit4 Enterprise Resource Planning (Unit4 ERP) kan met recht een volledige ERP-oplossing genoemd worden. Het heeft een zeer breed scala aan modules. Net als Unit4 Financials ligt de nadruk op financieel beheer, maar daarnaast biedt het ook mogelijkheden op het vlak van activabeheer, human resources, inkoop, verkoop en projectbeheer. Een verrassende extra module is onderwijs en onderzoek, wat toegespitst is op hogere onderwijsinstellingen en onderzoekscentra. En dit is slechts het topje van de ijsberg.  Ik ervaarde het als zeer positief dat je ondanks al deze opties nooit het gevoel hebt overweldigd te worden door de mogelijkheden.

Geschikt voor dynamische bedrijven

Unit4 ERP is een volledige ERP-oplossing die met name geschikt is voor dynamische commerciële en dienstverlenende bedrijven met meer dan 50 medewerkers, al kan Unit4 ERP ook zeker waardevol zijn voor ambitieuze kleinere bedrijven. Wat Unit4 ERP uniek maakt, is dat het de eerste ERP-oplossing is die gebouwd is rondom mensen, in plaats van rondom programma’s. Hierdoor beschikt het over hoog gebruiksgemak, een functioneel design en biedt het gemakkelijke en snelle toegang tot alle benodigde informatie. Bovendien gaat Unit4 ERP ook na implementatie flexibel en soepel om met verandering. Dit is onmisbaar voor organisaties die snel willen kunnen reageren op veranderingen. Unit4 ERP beweegt mee met jouw wensen.

Attributen in plaats van elementen

Qua lay-out zal het veel Unit4 Financials-gebruikers bekend voorkomen. Waar Financials echter gebruikmaakt van elementen, maakt Unit4 ERP gebruik van attributen. Groot pluspunt is het gemak waarmee je in staat bent te filteren op je attributen. Daarmee krijg je in één oogopslag een volledig overzicht met de belangrijkste instellingen en kenmerken van de geselecteerde attributen. Verder helpt het intuïtieve gebruik van het attribuut-stambestand om meer informatie op te vragen van specifieke attributen. Attributen vormen samen met relaties, rekenregels en rapportage, de vier bouwstenen van Unit4 ERP.

Serie blogs over Unit4 ERP

Deze blog gaf je een kijkje in de wereld van Unit4 ERP. Dit was de eerste blog van de serie over deze software. De volgende zal dieper op één van de functionaliteiten van Unit4 ERP ingaan, namelijk: rekeningregels. Rekeningregels vormen je boeksleutel op rekeningniveau en deze kunnen op meerdere manieren benaderd worden. Elke manier heeft zijn voor- en nadelen.

Benieuwd? Hou onze nieuwsbrief of blog in de gaten.