Frisse blik op het controlemodel

 

“Sinds 30 januari ben ik, samen met Andrew Faber - senior consultant bij Solmate, bezig met het nader uitwerken van het controlemodel voor een klant. Het doel van het controlemodel is het ervoor zorgen dat de klant na de inrichting van het model, aantoonbaar controle heeft over de risico’s binnen de bedrijfsprocessen.”

Dit vertelt Melissa van Veelen. Zij studeert momenteel Finance & Control aan Avans Hogeschool in Breda en is momenteel bezig met de laatste fase van haar opleiding: het afstuderen. Dat doet zij binnen Solmate.

Afstuderen bij Solmate

Melissa is in aanraking gekomen met Solmate via een LinkedIn-bericht, waarin ze haar netwerk opriep om uit te kijken naar een interessante afstudeeropdracht. Solmate benaderde Melissa met een voorstel. “Ik ben ingegaan op dit bericht en heb na overleg met de directeur van Solmate, Harry Nap, besloten om met volle overtuiging mijn laatste afstudeerfase bij Solmate in te vullen.”

In één oogopslag inzicht in risico’s

Binnen het controlemodel dat Solmate heeft ontwikkeld worden de beheersmaatregelen binnen het Unit4-systeem in kaart gebracht. “Dit doen we op zo’n manier dat het voor de klant in één oogopslag duidelijk is waar in het systeem de risico’s worden beheerst. Daarnaast verstrekken we een advies over de risico’s en beheersmaatregelen met onderbouwing van diverse modellen vanuit mijn studie.”

Controlemodel naar een hoger niveau

Andrew vult aan: “Melissa is erg enthousiast aan de slag gegaan bij Solmate met het controlemodel. Haar inbreng is het opnieuw beschouwen van wetenschappelijke literatuur en risico beheersingsmodellen, gekoppeld aan een frisse onbevangen blik. Hiermee hebben we het controlemodel naar een hoger niveau kunnen tillen.”

Benieuwd naar het controlemodel?

Als je wilt weten wat het controlemodel voor jouw organisatie kan betekenen, neem dan zeker contact met ons op.