“Het geeft energie om Unit4 ERP optimaal in te richten voor de klant”

Posted by Nancy van Bemmel on 28-4-22 10:16

Ontwerp zonder titel (42)

Timothy ten Brinke (28) is sinds tweeënhalf jaar consultant bij Solmate en werkt de laatste tijd intensief met Unit4 ERP. Hoe is het om tot over je oren in de financiële processen te zitten? En hoe is het om te werken bij Solmate? Timothy geeft een kijkje in de keuken.

“Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat ik het leuk vind om met cijfers bezig te zijn. Het is de grootste uitdaging om hier overzicht in te krijgen en te zorgen dat iedereen het snapt. Daarom ben ik direct na mijn studie bij Solmate gaan werken.”

Focus op Unit4 ERP

“Unit4 ERP maakt het werkleven van de klant een stuk gebruiksvriendelijker. Ik denk ook dat dat de toekomst is: zo veel mogelijk werk automatiseren. Zo minimaliseer je de foutmarges binnen een bedrijf. Ik ben altijd blij verrast hoeveel je kan doen binnen het pakket.” 

"Het Unit4 Financials pakket werkt ook fantastisch, maar richt zich echt op het boekhouden. Met ERP kan je bijvoorbeeld ook HR- en personeelszaken regelen en tijdschrijven. Ik werk er nu een tijd fanatiek mee en ik leer nog steeds iedere dag weer wat nieuws over het programma. Zelfs als ik dertig jaar verder zou zijn, zou ik nog niet alle functies kennen." 

Afwisselend werk

“Wat mij het meeste aanspreekt in het werk van een consultant, is dat ik veel verschillende bedrijven meemaak. Ik heb gewerkt voor universiteiten, gemeenten en verzekeringsbedrijven. Ieder bedrijf heeft eigen wensen en het geeft energie om met de eisen en wensen van de klant een mooie omgeving neer te zetten. Neem bijvoorbeeld het ERP-pakket van Unit4. Het vraagt veel denkkracht om dit pakket optimaal in te richten. Maar als het eenmaal staat en de klant is tevreden, dan geeft dat mij als consultant veel voldoening.” 

Blijvend ontwikkelen

"Sinds ik bij Solmate werk, heb ik enorme stappen gemaakt. Je blijft jezelf ontwikkelen. In het eerste jaar dat ik hier werkte, ging ik als junior consultant bij een gemeente aan de slag. Ik deed echter niet actief genoeg mee in vergaderingen. Ik was te afwachtend. Dat gaat nu veel beter. Bij Solmate krijgt iedere collega jaarlijks ruimte om cursussen te volgen. Zo heb ik inmiddels de cursussen Presenteren en Assertiviteit gevolgd en pak ik nu veel meer het voortouw in vergaderingen en daarbuiten.”  

Persoonlijke aandacht

“Ik vind het fijn dat je bij Solmate geen nummertje bent, maar dat er eenheid is in de organisatie. Ik kreeg meteen het gevoel: hier moet ik werken. Na tweeënhalf jaar is dat gevoel terecht geweest. De kracht van Solmate is het sociale contact, de gezelligheid en dat we allemaal dezelfde kant opkijken.”Enthousiast geworden door het verhaal van Timothy? Solmate zoekt nog nieuwe teamleden. Bekijk hier de vacatures. 

 

Topics: Unit4 Erp, solmate