Blog: Integratie Unit4 Financials met andere platformen steeds eenvoudiger

Integratie van Unit4 Financials met andere systemen in de organisatie wordt steeds gewoner. Denk bijvoorbeeld aan leveranciersgegevens en transacties uit een verkoopapplicatie die automatisch naar Financials worden doorgezet of het inlezen en verwerken van elektronische bankafschriften. Dit zorgt voor een flinke efficiencieslag.

Vorige week vond X4U plaats. Het meerdaagse event van Unit4 dat normaal gesproken op verschillende locaties in de wereld georganiseerd wordt. Dit keer was het volledig online door de gevolgen van de wereldwijde pandemie.

Solmate-collega Kevin was één van de virtuele aanwezigen en volgde onder andere de presentatie “Building integration for the future with Unit4 Financials and event-driven workflows” van Steve Moseley over Extension Kit voor Unit4 Financials.

In dit blog vertelt Kevin meer over de nieuwe functionaliteit van Unit4 Financials (Coda).

Extension Kit

De huidige methodes om integraties met Unit4 Financials te realiseren bestaan uit XL for Finance, Table Link, Workflow XMLi, XML Link en webservices. Aan deze lijst werd tijdens het X4U event van Unit4 de ‘Extension Kit’ toegevoegd. Deze wordt aangestuurd door Events (gebeurtenissen) en Actions.

Events kunnen gebaseerd worden op:

  • een gebeurtenis binnen Unit4 Financials, Message Hub event (Structured Output);
  • een event dat buiten Unit4 Financials plaatsvindt, dan zal er gebruik gemaakt worden van een webhook; en
  • een event dat op vooraf bepaalde tijdstippen gedefinieerd is (timed event).

Geen programmeerkennis nodig

De Extension Kit maakt gebruik van zogenaamde ‘low-code development’. Je hoeft dus geen volledige programmeertaal te beheersen om met deze module aan de slag te gaan. Er zijn slechts een aantal basisvereisten van toepassing, namelijk:

  • een versie van U4 Financials die de ‘Extension Kit’ ondersteund;
  • kennis van de werking van API’s (XML of JSON mapping); en
  • basiskennis van de inrichting die in Unit4 Financials gehanteerd werd bij de implementatie (Business Requirements).

Door gebruik te maken van de ‘Extension Kit’ leg je connecties tussen applicaties die webservices gebruiken. Dit is momenteel de meeste recente en geadviseerde vorm van technologie voor integraties met Unit4 Financials.

Minder onderhoud en eenvoudiger beheer

Waar momenteel bij klanten veel maatwerk wordt gehanteerd voor het bouwen van interfaces, verwacht ik dat er in de nabije toekomst meer met dergelijke low-code tools gewerkt zal worden om dit te verwezenlijken. Dit zal uiteindelijk leiden tot minder onderhoud en eenvoudiger beheer van communicatieplatformen tussen systemen.