Is jouw Crescendo-inrichting nog optimaal?

“Jammer dat het scherm ertussen zit, want ik kan je wel zoenen!” Zo reageerde een klant toen Ingeborg, consultant bij Solmate, de inrichting van Crescendo optimaliseerde. “Een kleine aanpassing in de filters van Crescendo scheelt de klant nu 1,5 uur per dag.”

Crescendo leest bankafschriften in en kan door filters gegevens uit de afschriften halen om te beoordelen wat er met zo’n post moet gebeuren. Als je dit goed inricht, dan kan 90% tot 100% automatisch verwerkt worden. Verkeerde instellingen kunnen ervoor zorgen dat je nog steeds veel handmatig moet doen.

Kleine ingreep, groot verschil

De kleinste ingrepen zorgen al voor een groot verschil. “In dit voorbeeld ging het om een nieuw factuurnummer. Jarenlang werkte Crescendo bij deze klant goed en deden de filters hun werk. Tot de factuurnummers werden aangepast. Deze bestonden altijd uit 8 cijfers en nu waren het er nog 6. Deze nieuwe factuurnummers werden niet meer gevonden door Crescendo en moesten handmatig gezocht en ingevoerd worden. Door de filters aan te passen naar het nieuwe factuurnummer, schoot de hitrate van minder dan 50% naar 90%”, aldus Ingeborg.

Crescendo staat of valt bij inrichting filters

“Unit4 Financials kan je het beste zien als een blokkendoos”, vult Carlo Rolle, Manager Sales - & Account Management bij Solmate, aan. “Met deze blokkendoos kan je de meest complexe configuraties maken. Daarom draait het ook bij veel grote organisaties. Crescendo moet aan deze complexe configuratie worden gekoppeld en aangepast. Op het moment dat je deze filterregels hebt ingericht, dan werkt het zoals het moet werken. Maar als de financiële wereld verandert, moet je ook de filterregels aanpassen. Crescendo staat of valt met de inrichting van de filters.”

“Een kleine aanpassing in de filters van Crescendo scheelt

de klant nu 1,5 uur per dag.”

Stof je Crescendo-kennis jaarlijks af

En dat is ook volgens Ingeborg het gevaar. Vaak verandert die wereld namelijk jaren niet. “Je stelt de filters één keer in en die blijven heel lang goed werken. De kennis zakt weg, mensen gaan uit dienst, nieuwe mensen worden niet opgeleid en uiteindelijk weet niemand meer hoe het nu precies zat. Dan verandert er iets en duikt de hitrate omlaag. Ik zou klanten willen adviseren om ieder jaar naar de filters te (laten) kijken. Op deze manier houd je de hitrate hoog en de kennis actueel.”

Optimalisatiescan of opfriscursus

Een goede inrichting in Crescendo zorgt voor automatisering en een foutloze verwerking van bankafschriften. Carlo: “Onze missie is om de financiële processen binnen de financiële afdeling van de klant te optimaliseren. In dat kader zijn we nu aan het kijken hoe we bestaande klanten nog beter gebruik kunnen laten maken van Crescendo. Denk aan een optimalisatiescan of een opfriscursus. Zo willen we dat onze klanten weer maximaal efficiënt werken met het product.”

Doorontwikkeling Crescendo

Begin van de zomer in 2020 nam Solmate Interstaff (en daarmee Crescendo) over. Inmiddels is er een nieuwe versie beschikbaar en komt er binnenkort ook een nieuwe versie voor het web. “Dat is echt het leuke van de overname door Solmate. Interstaff was altijd een kleine organisatie. We deden zowel de ontwikkeling, installatie en consultancy. We hadden weinig tijd om het echt goed in te richten en het klantcontact te houden. Dat ging mij altijd aan het hart”, stelt Ingeborg.

Nu is dat wel anders. Carlo: “We hebben veel tijd en collega’s om klanten te helpen. Daarnaast kan een optimalisatie ook inhouden dat er instellingen in Financials aangepast moeten worden. Daar is ook ruimschoots kennis voor in huis. Door het in-house halen van Crescendo, kunnen we nog beter zorgen voor de optimalisatie van de financiële processen van onze klanten.”

 

Wil je meer weten over Crescendo? Of kunnen we je helpen met de optimale inrichting van Crescendo in Unit4 Financials?
Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande button.

Contact