Nieuwe collega: Marc Broeren

Solmate_marc_broeren

Sinds 1 november is Solmate weer een ERP-consultant rijker. Marc Broeren heeft zich aangesloten bij het ERP-team. Met zijn achtergrond in zowel het bedrijfsleven als op de gemeentelijke markt, is Marc een goede toevoeging aan ons team.

Vanaf de start

Na zijn studie Bedrijfseconomie aan Avans Hogeschool in Breda, heeft Marc zijn eerste schreden in de financiële wereld gezet. Binnen de accountancy is hij als assistent-accountant aan de slag gegaan. “Het mooie binnen deze functie was dat ik betrokken was bij het hele proces. Vanaf de eerste registratie binnen de administratie, via de verschillende belastingaangiften tot aan de uiteindelijke oplevering van de jaarrekening.”

Hierna is Marc nog een aantal jaar werkzaam geweest als interim-professional in het bedrijfsleven. Met zowel werkzaamheden als administrateur tot business analist, waarbij hij bij zijn laatste opdracht in aanraking is gekomen met het beheer van de financiële applicatie (FIS200).

Naar de gemeente

In 2007 was het tijd voor de overstap naar de gemeente. Bij de gemeente Steenbergen heeft Marc verschillende functies vervuld, zoals applicatiebeheerder (Decade) en financieel adviseur. Daarnaast is hij die jaren ook bezig geweest met het bouwen van rapportages en dashboards in verschillende BI-tools zoal Cognos en Power BI.

“In 2018 ben ik vanuit de gemeente gebombardeerd tot projectleider implementatie en inrichting nieuw financieel pakket. Op dat moment ben ik dus actief betrokken bij de te maken keuzes ten behoeve van een degelijk traject, zoals het herzien van processen, op stellen van nieuw rekeningschema e.d. Daarnaast werd ook nog de samenwerking gezocht met de naburige gemeente Woensdrecht, waardoor het nog eens een extra uitdaging was om gezamenlijk tot de juiste keuzes te komen.”

Overstappen

Hierna volgde de overstap naar Centric. “Ik realiseerde me dat ik ontzettend veel voldoening gehaald had uit het implementatietraject, waar ik samen met de consultants en de collega’s vanuit de werkgroep een succesvol product had weggezet.” Uiteraard ging dat niet zonder slag of stoot en levert dit, zeker in de beginfase, ook weerstand op. Maar uiteindelijk kregen ze toch de waardering vanuit de organisatie. “Ik moet zeggen dat het ontzettend veel voldoening gaf als “de klant' tevreden is."

Binnen Centric heeft Marc als consultant verschillende gemeenten bediend. Zijn werkzaamheden liepen van ondersteuning applicatiebeheerder en nazorg ‘livegang’ tot aan installatie verschillende modules en ondersteuning implementatietrajecten.

Nu Solmate

“Nu dus de overstap gemaakt naar Solmate om daar aan de slag te gaan als ERP(x) consultant. Ik verwacht met mijn achtergrond binnen zowel het bedrijfsleven als de gemeentelijke markt van grote waarde te kunnen zijn.”
In zijn vrije tijd is Marc werkzaam als vrijwilliger bij Poppodium Mezz in Breda en bezoekt hij graag concerten en festivals.

Welkom in ons team Marc.