Nieuwe functionaliteiten binnen Unit4 Financials R15 (continues release)

Posted by Albert Mallet on 31-3-21 11:20
Find me on:

Unit4 Financials Versie 14

Met de lancering van Unit4 Financials R15, is er ook iets veranderd in de releases. Waar je voorheen kon rekenen op de Service Packs en Major Releases, krijg je nu elk kwartaal een update van nieuwe functionaliteiten en opgeloste product issues. Denk je erover na om een upgrade uit laten voeren naar Unit4 Financials R15? Lees dan verder, want in deze blog worden namelijk de nieuwe functionaliteiten van U4F release 2021Q1 weergeven. Daarnaast zijn de belangrijkste onderwerpen voorzien van toelichting.

Administration

Net zoals Customiser, Print Formatter en Workflow Designer, is XL for Finance (voorheen CODA-XL) te downloaden vanaf het menu van Unit4 Financials.

Finance

Doorboeken van documenten vanaf het register
Het is nu mogelijk om vanaf het Financials register te voorkomen dat de oorspronkelijke gebruiker een document doorboekt naar de boeken.

Hiermee zorg je ervoor dat medewerker 1 een document invoert en medewerker 2 dit moet controleren. Het zogenaamde vier-ogen-principe. Een functie die veel mensen blij gaat maken en bijvoorbeeld heel handig is bij het boeken van memorialen.

Betaal-/Incassoproces
De weergave van de betaal- en/of incassovoorstellen wordt standaard gesorteerd en getoond met de jongste datum als eerste.

Voor gebruikers die veel betalingen en/of incasso’s hebben, komt deze aanpassing als geroepen. Normaliter wordt een nieuwe betaling of incasso gesorteerd op de voorstelcode. Dit is een sortering die je iedere keer handmatig moet aanpassen. Nu is het mogelijk om standaard te sorteren op de jongste datum, waardoor je jouw mutatie dus meteen bovenaan in de lijst ziet.

Selectie op element autorisatiestatus
Een nieuw selectiecriterium is beschikbaar bij ‘opvragen algemeen’, waarmee je kunt selecteren op het element ‘autorisatiestatus’.

Hiermee kan je openstaande posten tonen voor facturen die tijdelijk niet betaald kunnen worden, omdat de crediteur bijvoorbeeld nog niet geautoriseerd is.

De volgende features zijn ook nieuw

  • PUNCHOUT parameter: een parameter is toegevoegd om het e-mailadres van de gebruiker te verzenden als onderdeel van de PUNCHOUT aanvraag.

Structured output

  • FEC transformatie: dit is een nieuwe transformatie. FEC staat voor ‘Fichier des écritures comptables’. Deze transformatie is van belang om de export van gegevens plaats te laten vinden richting de autoriteiten.
  • CSV transformatie: de optie om een bestand te exporteren als CSV-bestand (zonder de quote) is toegevoegd.
  • Bestandcompressie: het is nu mogelijk om een bestand te exporteren als gezipped bestand (*.zip).

Procurement

  • Review punchout items: mogelijkheid om alle items te selecteren en/of te deselecteren.
  • Punchout: de website van de leverancier wordt voortaan getoond in een aparte webbrowsersessie.

Conclusie

Wat mij betreft zitten er een aantal goede toevoegingen in deze release. Mijn persoonlijke favorieten zijn:

  • het doorboeken van documenten vanaf het register; en
  • selectie op element ‘autorisatie’;

Mocht je meer informatie willen ontvangen over deze nieuwe functionaliteiten, neem dan gerust contact op met mij of een van mijn Solmate-collega’s.

Meer weten?

Wilt u meer weten over upgraden van uw omgeving? Neem dan contact op.

Contact

 

 

 

Topics: Coda Financials, Unit4 Financials, Unit4 Financials R15, Continuous Releases