Onze ervaring met Prevero

Posted by Andrew Faber on 12-10-18 16:39
Find me on:

Sinds kort hebben we een nieuwe planning en control oplossingen in onze portefeuille namelijk Unit4 Prevero. Samen met mijn collega Fethullah heb ik de Basic training en vervolgens de Power Training gevolgd in Graz, Oostenrijk. In deze blog zal ik onze ervaring met Prevero delen.

Prevero is sinds 2016 onderdeel van Unit4 maar bestaat al sinds 1994. Prevero komt voor in de jaarlijkse onderzoeken van Gartner (Magic Quadrant) en in de Business Application Research Center (BARC). In deze onderzoeken scoort Prevero goed op gebied van visie, flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid. Prevero heeft ongeveer 3.000 klanten veelal in Duitsland en Oostenrijk maar ook in de Nordic regio, Engeland en Nederland.

Prevero 360° platform

Het Prevero 360° platform  is een totaaloplossing op het gebied van Corporate Performance Management (CPM) en Business Intelligence (BI). Concreet betekent dit dat de volgende processen ondersteund worden.

  • Financiële Planning, budgettering en forecasting
  • Cashflow & Liquiditeitsplanning
  • Consolidatie
prevero

De workflow, scenario, rapportage en analyse faciliteiten zorgen ervoor dat de verschillende processen worden ondersteund.

Power training

Tijdens de Power training hebben wij in gedurende een week een fictief internationaal retail bedrijf opgebouwd, de benodigde P&L en Cost planning structuur opgezet, worksheets en rapporten voor eindgebruikers gemaakt. Het startpunt is het bepalen van de informatie dimensies, zoals bijvoorbeeld: periode, juridische entiteit of grootboekrekeningstructuur. Er zijn vijf verschillende soorten dimensies waarvan een onbeperkt aantal gecreëerd kan worden. Hiermee kent het product dus ook een zeer grote flexibiliteit. Doordat de bouwstenen van de inrichting vrij zijn kan er naadloos aangesloten worden op de informatiebehoefte van de klant. Na het bepalen van de dimensies kunnen deze handmatig aangemaakt worden of via Excel sheets of via een database koppeling ingeladen worden. Vervolgens zijn wij aan de slag gegaan met de Cube sheet. De Cube sheet is het basismodel voor de rapporten en worksheet die aan de eindgebruiker worden aangeboden.  In de Cube sheets wordt de data ingeladen, dit kan wederom via Excel of via een database koppeling. Er zijn ook voor-gedefinieerde koppelingen voor bekende financiële applicaties zoals SAP. Als laatste hebben we ook de worksheets gemaakt. Alle stappen tot dusver werden in een client server applicatie uitgevoerd. De eindgebruiker krijgt de worksheets in een web omgeving aangeboden. In deze web omgeving kan de eindgebruiker data bekijken, invoeren maar ook zelf inzichten creëren en dashboards maken.

Veel mogelijkheden

Onze indruk na deze intensieve week is dat Prevero een degelijk product is op het gebied van planning en control. De flexibiliteit van de inrichting wordt voornamelijk beperkt door de creativiteit van de implementatie consultant. De worksheets bieden veel mogelijkheden om snel dynamische worksheets aan de eindgebruikers te bieden met een mooie opmaak. Tenslotte hebben wij gezien dat de web-omgeving  intuïtief werkt een moderne look en feel heeft. Kortom een prima aanvulling waar onze klanten mee bediend kunnen worden. 

 

Wilt u meer weten over Prevero en de integratie met Unit4 Financials? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact

Topics: Coda Financials, prevero