Solmate beoordeelt de Roadmap 2022 van Unit4 Financials

Posted by Martin de Boer on 23-1-22 19:09
Find me on:

checklist-2023731_1280

Een nieuw jaar betekent voor veel bedrijven een moment van zelfreflectie en het maken van nieuwe plannen. Zo ook voor Unit4 Financials. Ben je benieuwd welke mogelijkheden binnen de software je dit jaar te wachten staan? Onze collega Martin de Boer heeft het voor je uitgezocht.

Met veel interesse heb ik tijdens de internationale Unit4 klantendag Experience4U gekeken naar de presentatie van de ‘Roadmap 2022 en verder’ van Unit4 Financials. De highlights van de Roadmap deel ik graag met je. De wijzigingen gelden voor de Continuous Release, aangezien versie 14 eind 2022 geen support meer ontvangt.

Afbeelding1-2

Eindelijk automatisch sluiten

Een handige functionaliteit die gebruikers van Unit4 Financials al lang vragen, is het automatisch sluiten van periodes. Dit kan nu alleen nog handmatig. Straks is het mogelijk om door middel van het inrichten van een taak een periode in een administratie automatisch te sluiten voor boeken op een specifieke datum. Bijvoorbeeld op dag 4 van de nieuwe maand wordt de vorige maand gesloten. Voor organisaties die veel administraties hebben in Unit4 Financials betekent dit een flinke tijdsbesparing.

Makkelijker nummerreeksen openzetten

Een ander arbeidsintensieve klus voor de applicatiebeheerder is het openzetten van nummerreeksen van documenten bij het starten van een nieuw boekjaar. Dit houdt in dat je ieder document in iedere administratie na moet lopen. Dit verleidt sommige organisaties ertoe om dit dan maar in de database te doen. Dit is uiteraard zeer ongewenst. Wij vinden het een goede ontwikkeling dat hiervoor een functionele oplossing komt, waardoor je de nummerreeksen in één administratie openzet en kopieert naar de andere administraties.

Attachment(s) hernoemen

Voor gebruikers die automatisch bijlagen versturen, zoals verkoopfacturen, aanmaningen en inkooporders, komt de aanpassing om de naam van de bijlagen zelf te kunnen bepalen als geroepen. Nu krijgt de ontvangende partij een e-mail met een bijlage die als naam “attachment.pdf” heeft. Een nietszeggende naam die het doel van de bijlage maskeert. Naast het aanpassen van de naam van de bijlagen, is er ook gewerkt aan het verbeteren van de adressering van de e-mail. Waar komt deze vandaan en waar gaat deze naartoe?

Relaties makkelijker beheren

Wat verder opvalt is de geplande aanpassing, waarbij je een vervaldatum kan vastleggen voor een bankrekening en adres van een relatie. Relatie Janssen is bijvoorbeeld tot 31-1-2022 gevestigd op de Kerkstraat maar verhuist per 1-2-2022 naar de Tuinstraat. Dit is een handige wijziging binnen het relatiebeheer van Unit4 Financials.

Verbeterde integratie

De overige genoemde verbeteringen gaan met name over de integratie met Cloud-tools, zoals Office 365 en het gebruik van Financials in de Cloud zelf. Ook staat verbetering van de audittrail op de roadmap en wordt er extra aandacht besteed aan elektronische facturering (zowel ingaand als uitgaand). De tijdens de presentatie getoonde technische Roadmap bevestigt dit.

Afbeelding2-3

Wij zijn de community

Unit4 Financials is springlevend en ik heb hoge verwachtingen van de software. Nu en in de komende jaren. Wensen tot verbetering van het pakket kun je altijd loggen als Product Idea op de Community4U van Unit4. Als een wens of verzoek tot productaanpassing door veel organisaties wordt ondersteund, dan is er een goede kans dat dit verzoek ook daadwerkelijk leidt tot een productaanpassing.

Ik wil je oproepen om hier ook gebruik van te maken, zodat we de komende tijd nog meer handige verbeteringen in Unit4 Financials gaan zien. Hoe meer kudootjes (duimpjes) je daarnaast geeft op een specifiek idee, des te groter de kans is dat het wordt gerealiseerd.

 

Stem mee

Stem bijvoorbeeld op dit product-idee om bijlagen te kunnen koppelen in een rekeningoverzicht. Dit is nu alleen mogelijk in opvragen gegevens.


Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande button.

Contact

 

Topics: Unit4 Financials, Continuous Releases, Unit4