Steeds meer Decade-klanten stappen over op Unit4 Financials

"Als specialist in Unit4 Financials en BiLO (Basis Inrichting Lokale Overheden) verwelkomen wij steeds vaker klanten die willen overstappen van Decade gemeentesoftware naar Unit4 Financials. Dat is om meerdere redenen een begrijpelijke stap. Beiden zijn prima oplossingen voor gemeenten, maar Unit4 Financials is aanzienlijk gebruiksvriendelijker en biedt, in een modern jasje (ook beschikbaar als Cloud), aanzienlijk meer mogelijkheden. 

Decade Financials, solide oplossing voor gemeenten
“Ik zal u niet belasten met de volledige geschiedschrijving over Decade gemeentesoftware maar zal mij beperken tot de hoofdpunten. In 1995 startten 5 mensen op een zolderkamer met de ontwikkeling van een volledig nieuw financieel systeem. Dat doopten ze tot Decade Financials. De ontwikkelaars, elk ervaren experts op hun vakgebied, hadden bij dit project een duidelijke doelgroep voor ogen: de publieke sector in Nederland waaronder de overheidsdiensten en gemeentes.”

Verdere ontwikkeling Decade Financials
“Uiteraard is de ontwikkeling van de gemeentesoftware Decade Financials de afgelopen jaren niet gestopt. Maar ik had u beloofd dat ik mij bij het beschrijven van de geschiedenis van Decade Financials zou beperken tot de hoofdpunten. Zoals gezegd is Decade-software voor vele gemeenten en overige overheidsinstanties een solide oplossing gebleken maar is Decade wat mij en overige Solmate-experts betreft inmiddels nogal ingehaald door Unit4 Financials.”

Meer mogelijkheden Unit4 Financials
“Unit4 Financials is, vergeleken met Decade Financials, onder meer veel uitgebreider in het vastleggen en rapporteren van gegevens. Met Unit4 Financials kan de rekeningstructuur worden uitgebreid tot maar liefst 8 dimensies. Bij Decade is 5 het maximale aantal. Een belangrijk onderscheidend voordeel van Unit4 Financials is ook dat er een onbeperkt aantal extra flexibele velden is waarop gegevens vastgelegd kunnen worden. Doordat Unit4 Financials een beperkt aantal submodules kent is er een minimaal aantal verwerkingen van subadministraties en is het grootboek altijd bijgewerkt. Het voordeel is duidelijk: met minimale inspanningen krijg je de beschikking over een volledig actuele administratie.

Unit4 Financials en BiLO: prima combinatie
“Wanneer, naast Unit 4 Financials, gebruik gemaakt wordt van de BiLO template, dat trouwens mede is ontstaan op basis van ervaringen met Decade, worden alle financiële processen specifiek voor lokale overheden ingericht. Duidelijk zal zijn dat ik gemeenten en overige overheidsinstellingen adviseer om de mogelijkheden van Decade Financials en Unit4 Financials goed met elkaar te vergelijken, bijvoorbeeld tijdens een demonstratie.

U heeft interesse in Unit4 Financials en/of BiLO? Neem vrijblijvend contact op met één van onze consultants.