BO Tip 3: Functie Op waarde gebaseerde onderverdeling (Value Based break)

Met SAP BusinessObjects heeft u op rapportagegebied goud in handen. Graag helpen wij u om met SAP BusinessObjects verrassend snel perfecte rapportages te maken.

In deze praktijktip gaan we in op de functie Op waarde gebaseerde onderverdeling (Value Based break). Net als; tip 1 was deze al beschikbaar in DesktopIntelligence (DESKI) en is nu weer terug in WebIntelligence (WEBI). Met deze handige functie van SAP BusinessObjects kunt u de onderverdeling instellen afhankelijk van de waarde in de break.

Deze functie is handig in rapportages als de detailregel en de regel van de break gelijk zijn. Je kunt dan voorkomen dat er twee dezelfde regels in het rapport staan.

Plaatje 0-1

Hoe werkt het?

We starten direct in het rapport en gaan er dus vanuit dat u de beschikking heeft over SAP BO WebIntelligence. Een rapport heeft geopend en de rechten heeft om dit rapport te bewerken. De functie is overigens beschikbaar vanaf SAP BO 4.2 SP05.

Stap 1

Selecteer in de tabel de kolom State.

Plaatje 1-10


Stap 2

Kies Plaatje 2-1

U ziet nu bij Colorado een dubbele regel waarbij de sales revenue hetzelfde is. Deze regel voegt niets toe aan de informatie die het rapport toont

Plaatje 3-1

Stap 3

Klik nu op het pijltje naast Onderverdeling (LET OP: de kolom State moet geselecteerd zijn). 

Plaatje 4-1

Stap 4

Kies Plaatje 5-1

Plaatje 6-1

Stap 5

Selecteer het vakje Op waarde gebaseerde onderverdeling

Plaatje 7-1

Stap 6

Klik op de knop Plaatje 8-1 en selecteer de waarde California en Texas.

Plaatje 9

 

Verlaat het scherm met Plaatje 18

Druk nogmaals op Plaatje 18

plaatje-1

Klaar, zoals u ziet heeft u nu een op waarde gebaseerde onderverdeling (Value Based break).

Heeft u suggesties of zelf een tip voor ons? Geef dit s.v.p. aan ons door zodat we uw collega gebruikers hiermee van dienst kunnen zijn. Alvast bedankt voor uw bijdrage.