Solmate van 2022 naar 2023: ontwikkelingen en toekomstplannen

Als ik terugkijk naar afgelopen jaar, dan ontstaat er direct een glimlach. 2022 was een mooi jaar voor Solmate. We groeiden hard op het gebied van ERP7 en ERPx en hebben het team uitgebreid met 3 nieuwe consultants: welkom Jeroen Postma, Marc Broeren en April Fleur. Met deze drie waardevolle collega’s erbij hebben we een mooi team om vele implementaties, optimalisaties en beheerwerkzaamheden uit te voeren bij onze klanten op het gebied van zowel ERP7 en ERPx.

Unit4 Financials: still going strong

Ook Unit4 Financials by Coda heeft in 2022 mooie ontwikkelingen doorgemaakt. Niet alleen een nieuwe (oude?) naam, maar ook een extra boost voor de ontwikkeling van deze applicatie. Het leek er aan het begin van het jaar even op dat Financials wat op de achtergrond zou raken bij Unit4, maar het tegendeel is het geval. Financials is still going strong en wordt volop verkocht binnen en buiten Europa.

Doorontwikkeling Crescendo

Onze applicatie Crescendo by Solmate is in 2022 grotendeels vernieuwd en wordt, vaak samen met de upgrade naar de Continuous Release van Unit4 Financials, volop uitgerold bij onze klanten. We hebben al veel upgrades uitgevoerd en er staan er nog veel op de agenda voor 2023.

Nieuwe collega’s

2023 begint ook mooi met de komst van twee nieuwe Solmate-collega’s; projectmanager Mark Dijkstra en Unit4 Financials by Coda consultant Caroline van Laarhoven. En dat is niet alles. We mogen binnenkort nog meer versterking verwelkomen. Crescendo heeft extra slagkracht gekregen door de komst van een nieuwe front-end developer Cem Balci. Daarnaast hebben we consultant Diana Sarkowi voor België mogen verwelkomen en start er in februari nog een Nederlandse consultant. Je zou denken dat we dan klaar zijn, maar niets is minder waar. Op 1 maart verwelkomen we nog een nieuwe Coda consultant en we hebben nog steeds enkele vacatures openstaan.

Testmanagement en verandermanagement

Veel nieuwe krachten dus om de projecten te ondersteunen en klanten beter te helpen om de veranderingen goed te laten landen in de organisatie en de processen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan testmanagement en verandermanagement. Om klantprocessen beter in te richten start Melissa van Veelen op 30 januari als stagiaire van de Avans Hogeschool. Melissa zal als vierdejaars student Finance & Control bijdragen aan de verdere doorontwikkeling van ons controlemodel ten behoeve van onze klanten.

Op naar een fantastisch 2023

Al met al zien we uit naar een fantastisch 2023, waarin we ook al gestart zijn met de voorbereidingen voor 25 Jaar Solmate in 2024. Lijkt ver weg, maar ervaring leert dat de dagen, weken, maanden voorbijvliegen.

 

Ik wens iedereen een gezond, gezellig en een succesvol 2023 toe!