Waarom je ervoor kiest om Crescendo te upgraden voor april

Waarschijnlijk ben je ermee bekend dat versies 1.0 en 1.1 van TLS vanaf 31 maart 2021 niet meer ondersteund worden. TLS is een encryptieprotocol voor de authenticatie en beveiliging van gegevens die via het internet verzonden worden.

Veel van onze klanten kiezen er daarom uit veiligheidsoverwegingen voor om de mogelijkheid om deze versies na 31 maart nog te gebruiken helemaal uit te schakelen. Alleen TLS versie 1.2 wordt dan nog toegestaan.

TLS zorgt voor noodzaak Crescendo-upgrade

Hoewel Crescendo zelf het TLS protocol niet gebruikt, kan deze keuze toch consequenties hebben voor Crescendo, waardoor je genoodzaakt bent te upgraden. Ik leg je graag uit hoe dit komt.

Crescendo maakt verbinding met de Financials database. Dat verbinden gebeurt zowel vanaf de server als vanaf de client-pc’s waar je op werkt. Voor deze verbinding wordt een OLE DB database driver gebruikt.

Indien jouw database een Microsoft SQL Server database is, is het voor het gebruik van TLS 1.2 noodzakelijk om een OLE DB driver versie 18 te gebruiken. Lagere versies van de Microsoft SQL Server OLE DB driver begrijpen het TLS 1.2 protocol nog niet.

Versie 13.0.002

Crescendo is pas geschikt voor het gebruik van deze OLE DB driver versie 18 vanaf versie 13.0.002. Dit maakt dat je mogelijk een upgrade nodig hebt.

Gebruik je geen Microsoft SQL Server database en/of is bij jou TLS1.0/1.1 nog niet uitgeschakeld? Ook dan kan het raadzaam zijn na te denken over een upgrade.

Zo wordt vanaf versie 13.0.002 Oracle 19C ondersteund, is het gebruik van Microsoft .Net Framework bijgewerkt naar versie 4.8, en is het gebruik van MSXML 4.0 omgezet naar MSXML 6.0.

Het is in deze versie daarnaast mogelijk om met Financials te verbinden via Webservices in plaats van XMLi.

Interesse in een upgrade?

Heb je interesse in een upgrade of vragen hierover? Neem dan contact op met Carlo Rolle.