Wanneer is IT niet meer nodig voor data-integratie?

Posted by Michel Laan on 15-2-19 15:54
Find me on:

Data Integratie met Dell BoomiDe tijd dat voor het integreren van data uit verschillende systemen een groep hard-core programmeurs nodig was ligt ver achter ons. Dankzij de nieuwe data-integratie-oplossingen in de cloud is er veel minder behoefte dan voorheen aan technisch geörienteerde medewerkers. Met de moderne tools, zoals bijvoorbeeld Dell Boomi, is data-integratie veel meer een taak voor functioneel beheerders dan voor technisch specialisten. Welke mogelijkheden zijn er tegenwoordig op dit gebied?

 

Cloud is goud
Voorheen was installatie de eerste stap bij de implementatie van een integratietool. Tegenwoordig is data-integratie via de cloud een uitstekende optie. Want hiermee worden zowel tijd als de kosten van één of meerdere programmeurs bespaard. Bijna iedere organisatie gebruikt tegenwoordig een applicatie in de cloud. Dat kan e-mail zijn maar ook een CRM-systeem of een personeelsinformatiesysteem. Het koppelen van deze applicaties hoeft niet te lopen via een lokale server. Dat kan gewoon via de cloud. Het enorme voordeel voor een organisatie die data-integratie meer naar de gebruikerskant wil brengen, is dat er geen installatie nodig is. Het afsluiten van een abonnement voor integratie via de cloud kan heel snel en eenvoudig worden geregeld waarna je via je browser direct kunt inloggen.

Inzichtelijke grafische weergave
Elke interface of integratie begint met een idee van het te bereiken doel. Deze kennis moet worden overgedragen op de personen die de integratie gaan realiseren. Dit is vrijwel altijd een iteratief proces waarin iemand van groot naar klein uitlegt wat er moet gebeuren (van waar naar waar, welke data precies, welke vertaalslagen, welke inloggegevens, etc.). Met de moderne cloud based oplossingen wordt het integrale integratieproces op exact dezelfde wijze opgebouwd. Acties worden op het werkblad gesleept, ingevuld en aan elkaar gekoppeld. Na iedere stap kun je met testdata direct het resultaat grafisch in beeld brengen, bekijken en gemakkelijk bijsturen.

Tijdbesparende voorgedefinieerde koppelingen
Vele bedrijven willen een koppeling maken met Salesforce, Gmail, SAP of Oracle. Moderne integratie-oplossingen zijn standaard voorzien van componenten waarin de meest gebruikte koppelingen grotendeels al zijn voorgedefinieerd. Dankzij de huidige generatie integratie-oplossingen is het niet meer nodig om het wiel opnieuw uit te vinden. Een bedrijf hoeft niet meer zelf te bedenken welke gegevens je uit een standaardsysteem nodig hebt en hoe je die gegevens erin of eruit krijgt. Tijd- en kostenbesparingen bij integratie liggen als het ware voor het oprapen.

Gamechangers bij integratieproces
Ik heb me beperkt tot de belangrijkste gamechangers als het gaat om het verleggen van de focus van een technische integratieopdracht naar een functioneel gedreven integratieproces. Natuurlijk bieden moderne data-integratietools nog tal van andere belangrijke voordelen. Geïnteresseerd in de mogelijkheden en (kosten)voordelen voor uw organisatie? Neem contact op met Carlo Rolle voor een demo van onze oplossingen.

Contact

Topics: Dell Boomi, Data integratie, Interfacing